Over ons

WTC Kontakt werd gesticht in 1975 in het toenmalig café Familia aan de “Paterskerk” te Sint-Niklaas. We zijn ontstaan uit een aantal leden van WTC Diamant uit Waasmunster die afkomstig waren uit Sint-Niklaas en tijdens de winterperiode samenkwamen aan de Paterskerk en gezien hun aantal het opportuun vonden om een eigen club op te starten in Sint-Niklaas. De naam WTC Kontakt komt voort van het toenmalig reclameblad “Kontakt”

De eerste groepsfoto in 1975

Na enkele jaren verhuisden we in 1980 naar de Grote Markt, eerst in Café De Fortuin, later naar Café Europa. Het ledenaantal boomde in de beginjaren tot meer dan 80 leden, later in de jaren ’80 stagneerde dat een beetje en hebben we sindsdien gemiddeld een 45-tal leden in onze club.

Onze leuze is sinds onze beginjaren steeds “samen uit-samen thuis” geweest en dat motto blijven we hoog in ons vaandel dragen. Sinds enkele jaren fietsen we wel met een A en een B-ploeg omdat op die manier ook onze al iets oudere, of minder sportieve leden de kans te geven om in onze club te blijven fietsen.
De A-ploeg fiets met een gemiddelde van ong. 28/uur en fietst wekelijks op zondag een 80-tal kilometers . De B-ploeg houdt zich aan ong. 25 km/uur gemiddeld en fietst wekelijks een 65 km.

Hoogtepunt van elk seizoen is onze tweedaagse waarbij we op zaterdag en zondag naar een mooie stad of gemeente fietsen en daar overnachten. Hierbij trachten we steeds een gedeelte van de tweedaagse met de A- en B-ploeg samen te fietsen aan een tempo dat iedereen makkelijk aankan.
Verder organiseren we ook jaarlijks onze “Kontaktrit”, een uitgestippelde fietstocht voor alle clubs en wielertoeristen met afstanden van 65 en 85 km. Elk jaar in januari hebben ook onze MTB-tochten plaats , waar telkens rond de 500 deelnemers op afkomen.

Sinds dit jaar(2019) hebben we een nieuw clublokaal: Café Gelek Dantwas, in de Gladiolenstraat. De eerste zondag van maart is telkens de start van een nieuw seizoen.
Heb je interesse om lid te worden, of wil je gewoon eerst eens komen proberen dan ben je van harte welkom. De A-ploeg gaat van start om 8.30 uur, de B-ploeg start om 9.00 uur. Telkens aan ons lokaal Gelek Dantwas aan de Don-Boscokerk.

WTC Kontakt 30 jaar jong in 2004